Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt om destruktivitet


Det döva örat

Krossa en flaska
Slå sönder en busskur
Hamna i bråk
Spöa upp en oskyldig

Pissa på kvarglömda
ytterkläder
Spotta på dörrhantag
Skriv kränkande
meddelanden på
toalettväggarna
om dom du stör dig på
Repa den glansiga bilen
med din nyckel

Krossa glaset ännu en
gång så att det verkligen
går sönder
Tryck ner den svage så
att hen inte kan
resa sig igen

Se till att "döda" den där
killen i bråket
Kladda över den där fina
grafitti-målningen

Se till att stoppa den det
går bra för
Tala inte om för någon hur
duktig den faktiskt är
Ta ifrån den glada sitt
leende
Trampa på blomman så
att den ser ut som en
slemmig sörja

Bryt upp med dina vänner
som säger att de är
oroliga för dig
Be inte om ursäkt
Strunta i vad dina
föräldrar säger
Skit i dom andra för
dom har ändå aldrig
på riktigt brytt sig om dig

Det är sant man kan inte
lita på någon
Det där dom pratar om
är ju ändå bara lögn
Blickarna talar om att
det är vi och dom
Dom är bara konstiga
bara konstiga


Allt för att ingen tog sig tid
att verkligen lyssna!





Bunden vers av David Jemsby
Läst 771 gånger och applåderad av 13 personer
Utvald text
Publicerad 2015-02-27 17:31



Bookmark and Share


  David Jemsby
Tänker att många har för mycket inom sig och behöver bli lyssnade på innan det tar sig destruktiva uttryck.
2016-04-25

  OhCaptain
En text som säkert får många att tänka. Bra!
2016-04-24

    ej medlem längre
finurlig text. det är mycket man inte ska och bör göra i denna värld.
2016-04-22

  Marita Ohlquist VIP
Väcker tankar och känslor1
2015-02-27

    ryttarinnan
mycket talande dikt..
2015-02-27
  > Nästa text
< Föregående

David Jemsby
David Jemsby