Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt om hållbar utveckling


Morgondagens tankar


Ett kaos söker hållbarhet
En väg genom stormen
Hållbarhet på olika sätt
Någon att hålla i på andra sidan
som också såg hur det blev

En identitet att falla tillbaka på i blåsväder
En personlighet som oömma kläder
navigerande iväg från hatets lakejer
härdande mot det bättre

Mänskliga faktorn förblir outsagd
vardagshjältar blir utan bragd
Krav på utveckling från världselit
leder till misstag med flit
Måste förstå vad som händer
för att se till att det vänder
Samla stoff till drömmars ankare
gör morgondagen något ljusare

Hållbar utveckling kan man
knappast kalla det
En sten kastad genom natten
mot morgondagen varifrån nya
tankar gror

En struktur att knyta sårbarhet till
Fantastiskt hur människor läker
Trådar som binder, bryts ned,
misshandlas och packas ihop
för att kunna växa igen

Hellre en botten som leder vidare
än en soppa som bara kokar

Där världar faller, faller också en
sten mot varje botten varifrån
morgondagens tankar gror

Vackra alster ska få växa igen




Bunden vers (Blankvers) av David Jemsby
Läst 363 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-02-26 20:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

David Jemsby
David Jemsby