Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
~


ljuskällan



vid randen av horisonten
långt bortom de obebodda bergen
där månen inte ser
där ligger ett vatten
som skymningen glömt smeka

kanske, men bara kanske
ligger vattnet stilla
i de tankar som ännu inte finns

som en krusning
på en ocean
av tillfälligheter
som ännu inte uppstått
ligger livet där till sängs
inbäddat i det ljus
som saknar mörker




Fri vers av Preben
Läst 311 gånger
Publicerad 2005-10-24 21:06



Bookmark and Share


  Tide
en tragisk väntan på att upleva ljuset, i en ljus dikt med rofyllda förtecken...som liksom drar optimismen ur mig...med en sällsam negativ åra...

en "hålla andan" och "hoppas" när hopp knappt längre finns


texten flyter i ett tempo, och i en enkelhet, som är olik din

en oklar klarhet

bra!
2005-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Preben
Preben