Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(orginalversion) en livslustopera till henne


lustbrunnen


akt I

nätterna mellanlandar nu endast i dagarna
avstampandes smala ränder av ljus
små strålar som spelar på gehör
barn av tidens vinklar och vrår
bävning i jordkällan, modern skälver

förvärkar


akt II

skuggan stod skyggt och väntade under pilträden
där strålarna målat solteckningar på rodnade kinder
ur tre revade segel vaknade skeppet morgon
böljande i galjonsbilder

lufthav


akt III

ur lustbrunnen djuplog hon
med rytmen av en kvinnas doft
där drömmar utsprungna ur natten
smekte tusen dagar mitthud
med varmljusets aqua mot ögonbotten
och vågspelet uppsjunget mot livstycket

spegelaria

eggen
den tysta linjen
från hjärtkammaren
förlagd genom slagen
kramande förmaken


akt IV

i lakansfeber invävd, inrest i garnnuet
som avig och rät utan mönster
sänghimmlen talar föreningsfrågor
i tätt omslingrande ytor


akt V

eld i berget
eld i gammelsten
tusen tända stubiner
av galendynamitarden
spräng gränsen

eko


akt VI

allfärgiregnbågstoner
kärlekspunktkoncentrat
absolutpresens
implosion




Fri vers av Preben
Läst 416 gånger
Publicerad 2006-06-21 08:45



Bookmark and Share


  Tide
detta är stor poesi, en varsam lek, ett nyskapande med känsla
2006-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Preben
Preben