Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag har, i alla fall, de senaste 20 åren, haft en väldigt skeptisk inställning till Modebranschen , det inflytande den har på ungdomar och andra, plus de bedrövliga konsekvenserna av detta....


"Fäfängans Marknad !"

En dikt kring Modehysterin och dess konsekvenser:

Fåfängans Marknad
Som Boskap de programmeras
avpersonifieras
till följsamma fän

Fåfängans Marknad
falla för stilens ytlighet
en glänsande
övertydlighet
en gläfsande
servilitet
allt för skenbar synlighet

Fåfängans Marknad
elegans för miljarder
extravagans för en kader
av slipade designers
med snitsiga "oneliners"
utesluter de arma
de utan Kapitalet
och OM man vill larma
då rena förtalet

Fåfängans Marknad
Indirekt
Mobbingskapande
av allt detta
efterapande
koketteri
ett "infanteri"
av hjärndöda
modeller
Anorektiska
"KZ-påminnande"
hektiska
försvinnande
nyheter
ersätts av
nya "spy-heter"
år efter år
detta fortgår
ger djupa sår
i folksjälen vår
som Ingen
förstår...............

---




Fri vers (Fri form) av Mats Henricson
Läst 326 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-12-28 15:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska