Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

natt

en pistol som växer i hans kropp
hans kropp

en, två, tre

dom skjuter snabbt, fast i slomotion
cancer
cancer i min pappa


pappor får inte cancer folk får cancer
kompisar kompisar släktingar får cancer
inte pappa

19 år på begravning
jag känner dig inte ens

5 år sen sist.
"Hej jag har cancer. Jag kommer dö."


vilken film vill du att jag ska se
vilken musik vill du att jag ska höra
vilka tavlor vill du att jag ska se
vilket lag ska jag hejja på

vill jag höra din röst?
vill du höra min röst?

Pappa kommer dö.
jag känner honom inte.

det är natt
jag är vaken

det är dag
jag skrattar

det är natt
jag skriker

det är dag
jag förnekar allt

det är natt
det är natt




Fri vers av aannak
Läst 356 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2009-12-29 05:14



Bookmark and Share


  Gin83
Fantastisk
Kändes verkligen o läsa
Mycket bra
2016-09-07

  Ola Rydberg
Otroligt starkt och berörande
2009-12-29

  Mr Lindemann VIP
Ja, det är svårt med det som kallas cancer
det som jag tror är att man inte skalla hänga upp sig vad läkaren säger
en som inte gjorde det, då han av läkaren fick veta att han hade 2 veckor kvar att leva bar Ian Gawler, i hans bok "du kan övervinna din cancer" skriver han om det
2009-12-29

  © anakreon VIP
Tag alla chanseer den tid som är kvar!
När min mor fick samma tog vi ungar hand om henne för att hon skulle kunna bo kvar i sitt älskade torp. Det var det värdefullaste halvåret i mitt liv.
Carl-Erik
2009-12-29

  halmstrå
Du lyckas fånga både sorgen över att en pappa kan dö - men också sorgen över att aldrig ha lärt känna honom innan han ska dö. Och det utan att göra det sentimentalt - det finns nerv, närvaro och någon sorts vrede närvarande i hela texten. Bra!
2009-12-29

    ej medlem längre
pga smärtan
2009-12-29

    ej medlem längre
en text fylld till toppen
och lite mer

ord som gnager
klänger sig fast

tankar
känslor
allt
eller inget alls

när jag läser igenom så minns jag när min far hade cancer
varje lite nyans av den tiden minns jag, det är väldigt fängslande och berörande att läsa.. kan inte säga några tröstande ord till dig dock bara att texten, orden är alla en favorit
2009-12-29
  > Nästa text
< Föregående

aannak
aannak