Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skaldar lite kring det år som snart är historia.......


"2009 - I backspegeln !"

2009
Fick en del
av oss
knappt råd
att gå på
bio

2009
Växte orättvisans
Sverige
när borgarna
tappade färgen
de långtidssjukas
sorgefärd
till en oviss och
otrygg värld

2009
Vann Obama
presidentvalet
men har svårt
att klara kvalet
till De Godas
Division
Han saknar
så´n ambition
fick ett tveksamt
Fredspris
knappt intjänat
det
på något
vis

2009
Fortsatte
Självmordsbombarna
i blodig repris
Irak blöder
ännu, på samma vis
Yankeesoldater
lämnar landet
ger nu fullständigt
fan i det ..

2009
Och Bin Laden
gäckar CIA
Mången Kader
räcker ej
Var finns han (?)
Det INGEN kan
svara på
I Afganistan
finns gåtans
svar , eller så (?)

2009
Fick vi fattiga
fattigare
vi blev rätt "spattiga"
stackare
vi skällde på de styrande
och Oppositionens yrande
statstjänstefolkets bonusar
ena attans krösusar
vi svor och knöt nävarna
ville "banka ner" de "rävarna"
som snor våra skattemedel
och gör dem till "dollarsedel"

2009
Inget roligt år
många jobbförlorare
I USA-Krisens spår
Obamas förtroende
rasar
ja, det mesta
knasar
i "samhällskroppen"
krasar
För, ur led är tiden
Fest för Varje Gniden
Pest för oss andra
fortsatt att Reinfeldt
klandra
för han har ju Makten
kan sluta den rättvisa
Pakten
men DET gör han ALDRIG
för han är Äkta Höger
det trodde inte alla
fast Varningsropen
skallat
Han lurade "hopen"
gav dem en Blåsning
vi , längst ner
i gropen
vill öppna
denna "Låsning"
till de Rikas förmån
och ge allmän
mannamån
till de som BEHÖVER
Mycket Mera KLÖVER !!!!!

2009
blir snart till 10
och DÅ vi MÅSTE
vinna
se Reinfeldt
försvinna
från Maktens Piedestaler
ska EJ sno flera "daler"
från OSS, som MEST behöver
vi hoppas därutöver
att Mona och co
fixar våra klöver
så får vi ro..............

Gott Slut !!





Fri vers (Fri form) av Mats Henricson
Läst 166 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-12-30 22:42



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Gott slut på dig med, Mats.

Ja, vi kan konstatera att 2009, liksom åren dessförinnan, blev vad vi brukar kalla ömsom vin, ömsom vatten.
Sån´t är livet.
Sedan kan det ju av olika anledningar vara så att saker hänt i ens familj eller närmaste omgivning som gjort året som gick till ett alldeles särskilt njutbart eller sorgligt år.

Fint i alla fall att vi kan kommunicera här och förmedla tankar till varandra.
2009-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska