Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om en skrivare utan originalitet, som, endast kopierar eller omstrukturerar andras , ofta uppskattade och belönade, texter ...., är en fiktiv individ (men kan finnas i verkligheten )


"Stjäl- Ords- Bombaren !"

Han snor de bästa stroferna
det gror en best hos honom
ignorerar apostroferna
en oregerlig holmgång

En Ordens Tjuv han är
till vanheder det bär
på moralen tär
kulturen hårt beskär

Saknar egen drift
aldrig egna Ord
går mot sitt fördärv
för en liten skärv

Och när schavotteringen
smutsar ner hans rykte
blir garrotteringen
hans inre, ej hans yttre

Han står där naken
och avskalad
Han, den kraken
blir helt kölhalad
För en kopiator
blir lätt ett offer
en gladiator
på Ordens Manege

Och när allt förklarat är
och ridån går ner
det helt uppklarat är
responsen finns ej mer
Nolltolerans, ett faktum
betraktas som ett avskum
En Ordens Parias
En oren pajas
En obscen schajas (¤) !

Då han lämnar Orden
Han är slagen vorden...........

------

(¤)= "Schajas", folkligt Blekinge: Ungefär slarver, odåga....





Fri vers (Fri form) av Mats Henricson
Läst 300 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-12-31 00:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska