Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Visarna förflyttades men inte jag


Januari kom i natt
i släptåg med ett nytt år
nya dagar
nya vakna nätter
och tidiga mornar
men med samma uttömda möjligheter

Jag vill så gärna se ljuset
i den askgrå himlen
och i de torra händerna
Men sprickor och snöflingor
är det enda som registreras
av iris

Den ensamma raden av fotspår
täcks av den ymniga nederbörden

Jag gick hem i natt
Hem genom drivor av snö
ridåer av tankar
och med decenniets vindar i ansiktet
Drömmarna var gjutna i cement
kallt och livlöst allt annat




Fri vers av HQ
Läst 616 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-01-01 16:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra beskrivning av det tillstånd som titeln antyder ... sakligt men ändå känslosamt.
2010-01-01
  > Nästa text
< Föregående

HQ
HQ