Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att älska under snösmältningen

Detta är vintern som aldrig tar slut
Kylan ligger obönhörligt kvar
trots trana, krokus och uteservering

På gatan nedanför
slåss människor för uppmärksamhet
alltmedan mina lungor
andas ikapp
med din puls

Jag vet att dygnet inte väntar på någon
Att din sänghalva snart är tom
till förmån för det moderna livet
Tåget går vid middagstid

Jag drar dina armar tätare om mitt bröst
för att bunkra kärlek
för att bunkra mod
Mod att möta ännu en försenad vår
på egen hand

Mina ögon tåras
trots att jag vet
att det egentligen är en ynnest
att få sakna någon

som saknar mig

Jag vet att du ringer ikväll
men din puls är så svår att höra
över telefon




Fri vers (Fri form) av HQ
Läst 630 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-04-17 19:17



Bookmark and Share


    Niclasdotter
Oj.
Helt otroligt verk. Är nog en av mina nuvarande favoriter!
2013-04-17
  > Nästa text
< Föregående

HQ
HQ