Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Älskade, finaste bror


För varje dag som går
blir jag ännu lite äldre
än dig
För detta vridna liv
har ju så tydligt beslutat
att en lillasyster
ska vara äldre
än sin storebror

Men du ska veta att du lever kvar
Att jag inte varit jag
utan dina skor

Jag berättar om dig ännu
lika stolt som när jag var barn
Målar ännu framtidsutopier
där du står för blickfånget
Liksom fantiserar
om hur det skulle ha varit
om du fått växa upp
tillsammans med mig

Jag har dock kommit längre nu
Hittat bergsmassiv att luta mig mot
när vinden blåser
Funnit hjärtan som kan dela mina artärer
Hittat glädjen i mitt eget bröst

Jag ältar inte längre
det faktum att du försvann
Jag gläds istället åt
det faktum att du funnits

En dag
kommer mina fingrar få flätas med dina
men älskade, finaste bror
det är ändå så
att jag hoppas det dröjer




Fri vers (Fri form) av HQ
Läst 1269 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-04-06 18:57



Bookmark and Share


    ej medlem längre

En text att beröras av
men även att känna glädje av ..

Ärligt och vackert framförd ..

2013-04-18

  genni
De här raderna känns ända in i själen ?
2013-04-07

  Angela Bohlin VIP
Väldig fin... den berör!
2013-04-06

  Maj-Lis VIP
Mycke fint...och berörande
2013-04-06
  > Nästa text
< Föregående

HQ
HQ