Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Isprinsessan



klädd i snö, stog isprinsessan vid sin tron,
vid en vak, den gamla svartsjön

glittrar snöflingorna ur ögons vrår,
tittar ner,

de äldsta, fiskarna glimmar, rycker
asatron


ur sina händer, glider, glatt,
utan verktyg,
blir hennes siden matt


med än hela hennes makt, springaren, den vita
hingsten, vilar

ömt,

tygeln,

i hennes händer









Fri vers (Modernistisk dikt) av LenaJohansson VIP
Läst 227 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-01-02 14:46



Bookmark and Share


  Nina Nightwish
Vackert som en saga!
2010-01-02

  Ronny Berk
intresssant, vacker poesi med kylans princessa och den varmblodiga springaren; föder tankar och bilder, ja !
2010-01-02
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP