Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hela skillnaden

 

jag läste det i en bok:
förr
när vi var unga
stod vi i förbindelse med det oändliga
då var vi oövervinneliga
men nu står vi i förbindelse med det ändliga
och det gör skillnad

jag insåg hur det är
att jag numera bara vill ha något att göra
under tiden
i väntan på att tiden ska ta slut

det gör hela skillnaden




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 208 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-01-03 13:54



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
"i väntan på att tiden ska ta slut"

Just den raden, är som en brännhet potatis.
Den ställer allt på sin spets när den balanserar
sin mening. Tiden och slutet...en livsfråga, det ändliga
det oändliga och tiden emellan.

Att fylla den...så länge livet vill, det är en stund
allt vi har. Om man bortser från den där raden
kanske man blundar och flyr, eller så lever man fullt ut.
Det kan också vara "Hela skillnaden".
2010-01-03

  walborg
Synd att behöva bedriva de sista åren i den andan - varför inte tvärtom att varje gnutta liv vi har kvar är värdefullt i ändlighetsperspektivet - tills vi går ur tiden, som man säger.
2010-01-03

  Eva Langrath VIP
Du skildrar vistelsen i "Intigheten" på ett sätt som går rakt in i själen och väcker minnen från vistelsen där.
2010-01-03

  Ingela Svenson VIP
Du skriver uppgivet att du vill ha något at göra i väntan på att tiden ska ta slut - och ändå skapar du med sådan intensitet!
2010-01-03

  Larz Gustafsson VIP
Det ena behöver inte utesluta det andra.
2010-01-03

  Paradox
Vackra ord. Gillar ditt sätt att skriva.
Applåder!

// Sal (:
2010-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger