Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

i cederträdets omfamn

 

hon

 

sitter helt stilla

 

stegen

har hon lagt vid sin sida

 

vila stilla alla vägar

 

 

ansiktet

skimrar i eldens värme

 

hon är hög ålder alltid ung

 

i vänster hand

brinner

doftar kalmus

doftar salvia

 

hon sitter i cederträds omfamn

 

i höger hand håller hon fjäder

given av vidfågel 

 

varsamt rör hon fjäder

 

blåser varligt

ber handeld

stilla

 

örter glöder

 

hon följer doftslingor

 

lägger dem runt hans nacke

 

skänker honom helande ljus

 

 

 

 i sjunde gryningsljuset

 

stiger hon i stegen

 

väcker vägarnas

ordskap




Fri vers av Lena Själsöga Keijser
Läst 370 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2010-01-04 18:38



Bookmark and Share


  Ingela Svenson VIP
Så vacker, man känner dofterna vörter som briner, hör cikadorna i bakgrunden, Underbar!
2010-01-05

  nightsoulz
säger bara


Oh HELT underbar!
2010-01-05

  Berit Robin Lagerholm VIP
Den här var otroligt vacker
Så mjukt faller dina ord.
2010-01-05

  L Patrik W Johansson VIP
oj vad hände där

cederdoftande

Be well,
LPatrikWJ
2010-01-05

  L Patrik W Johansson VIP
kände ceredfotande rökelsen fast ingen rökelse var tänd

alla trädteman blir ofta bra dikter, men någon måste skriva dem också, och det gör du

Be well,
LPatrikWJ
2010-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser