Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skönhetsfråga



När är du som vackrast?
Är det under sommarns gyllne tid,
när allting blomstrar i sin högsta prakt
och grönskan prunkar med sin friskhet
så att hela världen sprudlar av ren skönhet?

Eller är det under höstens färggrannhet,
när skördar mättar livets fullhet
så att melankolin tar över
med mer eftersinnande betraktelse
som gör skönheten än mer oemotståndlig?

Eller är det under vinterns prövningar,
när folk och vänner svetsas samman
och familjer kommer närmare varandra
i den absoluta vita renhet
som hör vinterns skönhet till?

Eller är det under vårens renässans,
när livet vaknar upp ifrån de döda
mera triumferande än någonsin
i explosivt dynamisk skönhet
mera överraskande för varje år?

Nej, du är aldrig vackrast
under någon skönhets klimax' högsäsong,
för du är alltid vackrast
oberoende av tid och årstid.




Fri vers av Aurelio
Läst 323 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-01-05 15:42



Bookmark and Share


  walborg
Stor varm applåd för denna fina käleksdikt!
2010-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Aurelio
Aurelio