Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tack Lasse för god hjälp!




Lyxön mitt i kaos....

 

En kaka gjord av hirs den mättar knappt,
när magar svullna hårt, och solen bränna.
Runt sina ögon flugors vingar känna,
en hand den sakta viftar mycket slappt.

 
En ynklig timme rinner vattnet till
och brunnens torka grumlar vattnet rena.
Nu pumpen öppnas, några vacklar klena,
en gammal livlig plats nu lever still


Av apati ses barn i skuggan huka
soldaten nära spanar efter tjuvar
Nu folket trogen, axlar mantlar burna


Den rike kungens tankar finnes sjuka
soldaten dödar statens snåla uvar
Hans uppdrag: kungen död och lagd i urna.

 

(c) tk.




Bunden vers (Sonett) av thyra
Läst 330 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-01-06 17:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det Lorden syftar på är sonett med tre fyraradingar som avslutas med en tvårading...Shakespears versmått:)
2010-01-06

    ej medlem längre
Sorglig misär för många på vackra öar som skule kunna blomstra om demokratin skulle råda.
Ett viktigt innehåll i denna sonett även om min tolkning vore åt skogen. Du blir bättre och bättre i formen som kräver att man kan sina betoningar i orden och väljer rätt. Bara de som gjort ett försök vet hur svårt det är.
Eloge för denna Thyra!
2010-01-06

  L Patrik W Johansson VIP
Här ser jag en blandning av de olika stilarna
abba cddc efe fef

vilket är glädjande

innehållet hade gjort sig än i vilket format

saknar alltjämt den klassiska dubbelraden dock
det är bara på poeter.se jag sett det här formatet

Be well,
LPatrikWJ
2010-01-06
  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra