Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Man kan kanske säga det, "vissa saker är sanna"... "They fuck you anyway you do"


Allt är inte relativt säger TV reklamen



”Allt är inte relativt
Ta det här med pensionen t ex”
Antingen så har man blivit lurad
Eller också så har man blivit mer lurad
Eller kanske in-i-helvete-lurad
Knullad och rövknullad på en gång

Uppemot hälften, av din ”potentioella tillväxt”
Kan dom ha stulit av dej

Skandalia, vandalia, rövknullaria
Ap-fonder, CP-fonder, knullarövfonder
Alla snor dom en massa av dej
De skyller det på att de ”inte kan beräkna allt”
Och att du ”tjänar på det”
När de beskriver sina avgifter i % så är det
Hela ditt insatta kapital, + tidigare tillväxt
Som man talar om

Exempel

Du har betalt in 500 000
Tillväxten totalt är 500 000
Du borde ha en miljon.... men...
De har tagit honorar på 200 000 totalt
Men det står inte
De kallar det för för ”uppläggningsavgift”
”tillväxt avgift” % på courtage

Så de har alltså tagit 40% av din tillväxt
Men när de beskriver sina avgifter så är det
Kanske bara 1 eller 2 % som ”man har tagit”
På TOTALBELOPPET
På 40 år har de alltså tagit 2 %, räkna ut
Vad det blir, om du vågar
Pensionsfonderna är nåt som ENBART
Försäkringsbolagen tjänar på
OM inte börsen går väldigt bra under några år…

MEN BEAKTA att om börsen går dåligt
Så tar de sina avgifter i alla fall
Och det är fantasisummor som de tar
Eller som de får, om man säger så
De får dessutom privat mer pengar på att lura dej på pensionen
Än du nånsin kunnat drömma om….




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 195 gånger
Publicerad 2010-01-07 05:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO