Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ömhet

Sent på kvällen ringde du
Du var ute och regnet
strilade ner över dig
Gatorna blänkte i svart
och speglade din ensamhet

Ville bara komma förbi en sväng
Känna tryggheten i det som
en gång var vårt hem

Jag gjorde de där stora
kopparna te och vi satt
tillsammans i soffan och
såg hur det rykte ur dem

Du pratade om din nya lägenhet
om resan du hade framför dig
ända till Kina

Det jag kände för dig
var en stor ömhet
och jag vet inte riktigt
vad den kom sig av

Kanske av det
lilla fröet vi sådde
som blev till något
stort i våra liv
som gör att ibland

och bara ibland

bubblar all den här
ömheten
upp i mig för dig






Fri vers av mariann
Läst 389 gånger
Publicerad 2005-10-26 11:00



Bookmark and Share


  Markattan
En väl skildrad stund av närhet, ömhet och tankar på det som en gång var. Varmt, jordnära och bra.
2005-11-01

  Propella
Du är en mästare på det här med att berätta, att se saker ur andra synvinklar!
Många rader i den här texten slår an en sträng hos mig, till exempel när du berättar om de stora kopparna - de blir en symbol av ömhet över det som en gång var ert.

Ljuvligt.
2005-10-26

    ej medlem längre
Fint ögonblicksbeskrivet, om en svår men ändå nära rellation.
Ett tips bara, att ändra:
Du prata om din nya lägenhet
till:
Du pratade om...
2005-10-26
  > Nästa text
< Föregående

mariann
mariann