Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Klockan fyra om morgonen

 

klockan fyra om morgonen
kommer insikten smygande att
vad det än var för fel på mitt liv så
berodde det på
att jag är en mes

klockan fyra om morgonen
kommer insikten och strör pärlor
och diamanter på mitt golv
- se
säger insikten
- vad som kunde blivit ditt

om du inte varit en sådan mes

klockan fyra om morgonen
tjuter vargarna
när jag inventerar mitt liv
tills jag somnar matt av insikter

klockan tio på förmiddagen
äter jag frukost i sängen
och accepterar min mesighet
och mitt mesiga liv




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 232 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-01-08 18:43



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Det här tycker jag var befriande att läsa!
2010-01-08

  aol
bra skriftat, vilken ransakning, ja vad hade man kunat bli om man tänker efter,men vännen man är den man är, för i såfall är vi många mesar, kram,
2010-01-08

  walborg
VVV var ett fyndigt namn på alla oss som får så mycket obehagliga insikter just mellan kl 4 och kl 5. Jag brukar stiga upp och läsa de båda morgontidningarna och sen somnar jag om.
2010-01-08

  Eva Helene VIP
Förlåt Måna att jag stavade fel på ditt namn!
2010-01-08

  Eva Helene VIP
Nej, gör inte det Mona! Jag tycker att vi ska bilda en förening i stället som kanske kan heta VVV, dvs Vi som är Vakna i Vargtimmen.
2010-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger