Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Man kan alltid ta till Pinot Noir & ostron



I utrymmet mellan mörker och galenskap
En obetalbar fristad för spöken på droger
Det leker ett liv i mina lurar när spårvagnen kränger
I telefonen väntar döden på att dränka mig i vågor


Ett fladdermushjärta blir uppätet i natt
Mitt i vintern denna glödande voodoorit
Spåren som inte leder någonstans
Bara följer med för att nå ut ur, dit


Alldagligt tillstånd av vitmålade sterila väggar
När minmalism möter brokigheten i ett knull
En effektfull Pollock skulle några kanske säga
Med tveksamhet vänder jag och ramlar omkull


Under den kraft som lämnats kvar inuti
Pressar ner de nålar som krävs i denna nåldyna
Mina perforerade händer känner bara äkta skönhet
Som blindskrift i sand på väg att borttyna


Inga ljus släcks när andningen är flåsig
Bara damm som yr och en växande nakenhet
Här dör ännu ingenting i ögonblicket
Här lever en svettkramande sömnlös vakenhet


Som på en ö dessa giftbloss i fönstret
Ett regisserat flyktförsök i glitter nedan
Mina öron kan så lätt förblöda i vackra ord
Håller varandras händer men vad händer sedan?





Bunden vers av theperna
Läst 719 gånger och applåderad av 14 personer
Utvald text
Publicerad 2010-01-09 07:21



Bookmark and Share


  Jazz-75
Speciell och gastkamrande. Fascinerande formuleringar som måste begrundas.
2010-10-11

  Mr Lindemann VIP
20 jan 2010 ... oss européer medan vi gick in i 2.000 år av kollektivt mörker - en galenskap som nått oanade höjder i vår senaste grill, "sekularism och ältandet av mörkret i form av sexuellt missbruk, frossandet i bottensatsen av mänskligt beteende. I andra tider skulle man kalla det att älsak in helvetet och kalla den för postmodern kultursfärsindelning.
2010-02-13

  Nanna X
Jag älskar varannanradsrimmen ihop med den knöliga rytmen, den understryker ironin i dikten. Många härliga ordsammansättningar också: spöken på droger, brokigheten i ett knull, växande nakenhet... applåd!
2010-02-13

    Melona
Jag håller med sagalee i hennes undran.

Den här är välskriven, bildrik
och mkt melodisk, ja, det är ju det mesta av
det du skriver som är längre, ja.

Fyndigt med en fråga i sista raden som stämmer väl in på rubriken.

Gillade väldigt mkt:

"Alldagligt tillstånd av vitmålade sterila väggar
När minmalism möter brokigheten i ett knull
En effektfull Pollock skulle några kanske säga
Med tveksamhet vänder jag och ramlar omkull"
2010-01-10
  > Nästa text
< Föregående

theperna
theperna