Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kurs av dårar har sitt pris för andra



Estlands krona är flytande

Så bra

Fast den sjönk

Som en båt…
Nu har den sjunkit

Frågan är om inte fler dött av kroonkursens

Bottenkänning

Än av båthaverit



Och svenska kronan är flytande

Fast valutahandlarnas moral

Slagit i botten

Liksom direktörernas…

Men vid båthaverit så hade vi haft

En fast kurs, innan, som skulle försvaras

Till varje pris

Som Eustonia, de skulle hålla sin kurs

”till varje pris”


Så är det när dårar styr skutan

Dennis kostade skattebetalarna många miljarder

Kaptenen på båten kostade än mer

För det var människor

Direktörerna på de ”svenska bankerna”

I Baltikum

Vet ingen än, hur mycket liv de tagit ihjäl

Däremot vet vi att de kostar oss skattebetalare

En massa pengar

För att inte tala om svenska bankkunder

Det är alltid vi som får betala

När saker och ting går under….




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 132 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-01-09 18:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO