Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

År

Ett annat år, en nyfödd ensamhet
ljuset flackar, sedan slocknar
nyårseldarna som hjärtslag över himlen

hör rådjursskall ljuda längs fälten
se harar vända i språnget
snart är det över

hör timmarna prassla som regn
se grenar buga och brista
känn ljunghonung och maskrosdun
och häggens täta doft strax innan blomning
sedan björkens veckade, sträva grönska

nu rör lind vid lind
en allé av armar möts
en honungsdoft, ett enda löv
och fläderns svarta druvor




Fri vers av Grävling
Läst 342 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-01-09 23:30



Bookmark and Share


  danne //
Ömhet som växer fram hos mig som läser dessa rader... ord har en förmåga att leta sig in i oss! Det vackert helt klart ...
mvh Danne
2020-02-09

  LenaJohansson VIP
fint..
2010-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling