Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fotsoldat

Fotsoldat
”skytteslusk”
utbytbar
Kanon kusk…

"Du ska bara skjuta"
"Döda"
Inte tänka
Inte bli rädd
Sjung en psalm innan
”frukta ej du lilla hop”
Sjöng man redan på Gustav II:s tid
Sen så gick man ut och levde fan
Än idag talas det om ”svenskarna”
Nere i Tyskland…
Efter snart 400 år..
"snacka om att göra intryck"

Man sjöng den vid Lützen en morgon med
En dimmig höstmorgon
Kungen var inte lika lätt utbytbar
Det har skrivits böcker om detta
Bara om Gustav II
Man knappast nån om de tusen och åter tusen
Som dödades och skadades under 30 år

De var ”utbytbara”
”Icke nödvändiga”
Även om krig inte kan bedrivas utan folk
Så är folket i sig, tydligen alltid
”för lite” värda..
Utbytbara….




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 239 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-01-10 00:03



Bookmark and Share


    //Nikita
Åh, så sant!
I krig förlorar många värde, blir kanonföda och självmords soldater på självmordsuppdrag, fast alla är ovetande om sin roll..

Och de som vet att det är självmordsuppdrag, blir kallade hjältar, får medaljer, för att mörda andra.. "I krig är allt tillåtet"
2010-01-10
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO