Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ode över en tröstlös himmel


Dela min berusande galenskap

i en djup förståelse

för orsakssammanhang.


Jag är slav under min själs mörka tyranni

sårbar och ivrig

på väg mot undergång.


Du kan bemästra

mina häftiga känslor

och återställa min själs obalans.



Ständigt jagad

av en förbannelse

och besatt av dystra tankar.


Tämj min sorg

med nya sköna olyckor.

Besegla min själ med ditt blod.



Jag bär helvetet inom mig.

Dömd att förtvina

i overksamhetens döda lugn.



I den svarta skogen

smyger elden tätt intill

och förintar med kluven tunga.


En förmultnad gestalt

undergångens ängel

kastar ogenomträngliga skuggor.


Du kan beskydda mig mot hårda vindar

jaga bort molnen från mina ögon.

Dröj vid mig i en stund av mjukt vemod.



Demonen nalkas över en tröslös himmel.





Fri vers (Fri form) av Katinka VIP
Läst 594 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2010-01-10 23:03



Bookmark and Share


  anathema VIP
Suggestiv svärta. Finns ett djup i texten som berör. Sen är titeln fantastisk också.
2013-09-28

  miljas
Jag njuter av de stilistiska radavstånden och läser med flyt, som om det vore en sång. Det pampiga orkesterkompet finns liksom med i orden. Riktigt snyggt!
2011-03-15

    ej medlem längre
Drabbande..mycket drabbande
2010-11-30

  Larz Gustafsson VIP
Alla bär helvetet inom sig, kära Katinka.

Patti Smith skrev något om dem som var berusade av himmel.
En av dem är jag. Jag vill aldrig nyktra till!

Ditt språk är mörkt och känns äkta.
2010-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Katinka
Katinka VIP