Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Längtan till Moder Jord

 

Där trädens svarta toppar

snuddar vid himlen

delar sig vägen i två. 

 

Du går inte längre

trofast vid min sida,

som du alltid gjorde förr.

 

Det ligger ingenting framför mig längre.

 

För det finns ingen fortsättning

och ingen historia att dela

längre för oss två.

 

Allt som har varit är glömt

och allt som var vi en gång

är nu visset och dött.

 

Det ligger ingenting framför mig längre.

 

Ur den svarta skogen hörs

bara en ensam uggla hoa,

mitt sorgtyngda namn.

 

Jag är nu gammal, trött och skör

längtan till Moder Jords varma famn

är den enda önskan jag har kvar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Katinka VIP
Läst 52 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2024-03-31 18:48



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Så sorgset. Så blir det när man mister någon, oavsett hur. Själv hoppas jag på att få återförenas med mina katter när jag dör. Fast jag vet inte om det finns något "efteråt" egentligen.
Tycker att du skriver med stor känsla, saknaden får blomma ordentligt.
2024-04-01

  Monika A Mirsch VIP
När livets sol
sjunker ner bakom
horisonten
blir synen försämrad
och sinnet
går i ide...
2024-03-31

  Magica VIP
Berörande.
2024-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Katinka
Katinka VIP