Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett av mina första försök att skriva en 100-ordare. Någon gång ska man väl börja...




Ödetorpet

 

Den gamla dörren knarrar ljudligt då den svänger upp. En torr doft av gamla papperstapeter som håller på att lossna från väggarna möter mig då jag kliver över tröskeln. När jag slår upp fönstret faller senhöstens sneda solstrålar in över golvet och dammet dansar till gnisslet av den gamla trävaggan som gungar i vinddraget. På den krumbenta byrån står en antik vas med sedan länge vissna rosor. De har krökt sina stjälkar som i underkastelse för tiden.

Innanför dörren står skurhinken, moppen och färgbyttan redo att vrida fram klockan. Hit ska livet återvända med jollrande och små barnafötters första steg.

 




Prosa (100-ordare) av Anna H
Läst 414 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-01-11 13:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anna H
Anna H