Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Svartsyn innebär att en människa saknar ALL frorm av positivt tänkande, han/hon har FASTNAT i en rävsax av negativism, dödsångest och uppgivenhet, ALLT är FÖRLORAT, INGET HOPP finns....


OM: Svartsyn !

Svartsyn
En destruktiv inställning
en morbid tillställning
en tragisk föreställning

Svartsyn
Total kapitulation
inför en dödlig ton
en devot perversion
en psykotisk kastration

Svartsyn
Förstör allt det konstruktiva
hämmar det intuitiva
krossar det initiativa
hindrar det innovativa
kväver det kreativa

Svartsyn
Utarmat sinne
erbarmligt ursinne
desauvoerat minne
escalerat vansinne !

Svartsyn
Bäst, när den upphör
för den bara upprör
Sänd den till Helvetet !
Bortom sans och vett !
Låt den där förtvina
och, slutligt, bort tyna...........

----






Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 467 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-01-11 23:55



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det kan finnas en del positiva i svartsyn för den som innehar det. Exempelvis: du slipper att tänka, man har sitt synsett och slipper nyanserna. Det är tryggt att stanna där för man vet vad man har men inte vad man får. En del njuter av martyrskap och det kan resultera till viss sorts kreativitet typ: måla svart och skriva svart. Man slipper att kommunisera genom att säga: det går inte!
Man behöver inte ta hänsyn för oftast är man redan ensam osv
Du är en riktig väckarklocka du Mats!
2010-01-12
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska