Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
att ta vara på livet


berättande

Lördagen drog sig
mot eftermiddag
vi hade ätit sill
och potatis

Ingemar vilade
efter tidig middag
Patrik och jag skrev
på fiskets framtid

Dörren öppnades
det var Henrik
en lejsing till
som jag inte känner

disskusionen var snart igång
ingmar kom upp
fiskeresor, båtar, maskiner
om bolinder, säffle,avance

och plötsligt
var jag någon annanstans
i viken
och behrta serverade kaffet

där satt Rune , Gustav och
morbror Stig i sitt urblekta
blåställ,på den runde pallen
satt jag ,med stora öron

kanske 50 år emellan
men samma disskusioner
båtar ,maskiner, fiske
sjöfolkets eviga berättande

vad ger framtiden
vilka berättelser
har datafolket
eller banknissarna

framtiden kan bli fattig
därför skriver
patrik och jag
på fiskets framtid




Fri vers av tom boreland
Läst 396 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-01-12 01:05

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  vera gade VIP
Anna Mirsch åt lakstuvning borta i öster i söndags - här vid Bråviken glor jag ibland en strömming i rödögat - Strömmen i Norrköping bjuder på lax och gös och abborre. Men de flesta fisk jag (som aldrig kommer på sjön) sett på en gång var när braxen lekte vid Mellantjuttens inlopp - den la rättarfrun i gelé. ja det finns många fula fiskar - än. Tack för en härlig nattläsning genom ditt fång havsdikter! Hälsar Bill Sharks barnbarn.
2010-02-07

  Ingela Svenson VIP
Fisket i framtiden blir nog fattigt, som sagt, snart är fisken slut! Goa Gubbar!
2010-01-12
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland