Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I Stockholms inner stad



I Stockholms inner stad
Är de snålvatten som gäller
De matar sina ungjävlar med snålvatten
Och de värms med snikmedel
Istället för välling som barn….

De får lära sej sen
Att agera som gökungar
Ingen annan ska ha nåt
Bara dom….

Likt gökungarna ler de hånfullt mot
De döda som ligger under trädet
Och kanske blir nästa generation
Ännu värre, än de tidigare

”Makten och härligheten”
är ”fusket i verkligheten”
och ”känslokalla gnidenheten”
I Stockholms innerstad….
”tills någon ledsnar och blir skjutglad”
De skapar grogrund för död och revolution….




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 268 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-01-12 07:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO