Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Poesi i verkligheten... fram för att göra en valfråga av direktörssnikenheten..


MUT kolvarnas MUTKOLVAR


Så vad säger man om, de som mutas med samma mutmedel som de själva, ska granska.... lite som om polisen skulle ta emot tjuvgods för att blunda...

-------------------

Från SVT.se 100112
Banker ger bonusar till bonusgranskare
Flera banker och försäkringsbolag har betalat ut bonus till anställda som arbetat med internkontroll - av just bonusar.
Bonus- och pensionsavtal till chefer
Bankernas bonusutbetalningar fortsätter att väcka vrede. I går kritiserade finansmarknadsminister Mats Odell bankerna, som trots finanskrisen förra året fortsatt att betala miljarder i bonus till sina chefer och anställda.
Nu avslöjar en ännu opublicerad kartläggning från Finansinspektionen som Aktuellt har tagit del av att man har funnit en ny grupp anställda i banker och försäkringsbolag som fått bonusar.
Det handlar om de anställda som ska kontrollera att banken eller försäkringsbolaget inte tar för stora risker eller överskrider sina egna regler. Alltså - bonusar ges just till dem som själva ska granska bland annat att bonussystemen är rimliga.
Och Finansinspektionen är kritisk.
-Jag vill inte säga huruvida jag är förvånad eller inte. Vi konstaterar att det har förekommit sådana här fall och vi konstaterar att företagen från och med nu är skyldiga att se till att deras ersättningssystem inte uppmuntrar ett överdrivet risktagande, säger Per Håkansson, chefsjurist vid Finansinspektionen.
Bland de stora bankerna medger bland annat Swedbank att man har betalat ut bonusar till medarbetare som sysslat med riskhantering och kontroll av hur banken efterlever lagar och regler. Det uppger Swedbanks informationschef Thomas Backteman för Aktuellt.
Nordea vägrar att kommentera frågan. SEB säger att inga chefer för internkontroll eller efterlevnad av regler har haft några bonusar, samma sak gäller för Handelsbanken.




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 232 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-01-12 07:58



Bookmark and Share


  © anakreon VIP
Dagsvers om orättvisor onsdag den 11/3 2009 - dessvärre lika aktuell idag:


Besuttna ställer högre krav

på löner eller bonus

men pensionärer får allt mindre

på sin färd till Fonus.



Det räcker inte med att de

betalar högre skatt.

De äldre får allt lättare

att hålla sig för skratt.
2010-01-12
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO