Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I ett ögonblick


Allt hände i ett ögonblick

Ett silverregn
Vackert men ack så förrädiskt

Bländar

Hindrar nu hennes tankar
Från fortsatt logisk verksamhet

Förlamad hon är

Endast autonoma funktioner håller henne kvar
I varelsen som är hon

I ögonblicket blev allt stilla
Hon lever där

I ett ständigt nu

Inget förflutet
Ingen framtid

Ett ständigt nu

Alla dessa barriärer
Av henne själv skapade

Begränsar
Hämmar

I existensens natur finns inga gränser
Enbart dessa skenbara

Hon tar ett steg åt sidan

Betraktar
Begrundar

Bryter sig loss

Genom dimman

Kan hon nu se…


Horisonten




Fri vers av Aquila
Läst 507 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-01-14 23:08



Bookmark and Share


  ramsesII
Allt hände i ett ögonblick när jag läste denna. Golvad av ditt sätt att finna orden.../M
2010-12-27

  sellout
tycker om! speciellt "I existensens natur finns inga gränser
Enbart dessa skenbara"
2010-02-16

  Anna*
Ögonblickshändelser kan ha efterverkan lång. Vackert och tragiskt beskrivet.
2010-01-29

  Redeemer
Gillas skarpt!
2010-01-17

  Monica Ullmark/Cickan VIP
Mycket vacker dikt...allt kan hända i ett ögonblick....det som tar lång tid att bygga upp kan raseras i ett enda andetag.
2010-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Aquila
Aquila