Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det finns alltid anledningar till saker


Det finns alltid anledningar till saker

Det fanns en anledning till att USA stödde statskuppen som
Genomfördes i Chile 73

Det fanns en anledning till att Hoover och ”grabbarna”
Iscensatte en statskupp i Dallas, med ett mord

Det fanns en anledning till att ”de allierade” inte bombade
Läger… under andra världskriget..

Det fanns en anledning till att IB arkivet dök upp ”på vinden”
Hos en f d ÖB i vårt land

Det fanns också en anledning till varför man flög in i WTC
När det bara var 3000 där, och inte 50 000
(och av de 3000 så var det mycket servicepersonal)

Det fanns också en anledning till att ett av USA:s mest befästa hus
Stående bredvid WTC men inte träffat, rasade…

Det fanns en anledning till, varför man inte sköt ner planen innan
De kunde träffa WTC

Det finns anledningar till att USA nu åter har ett ”bekvämt krig”
Långt från det egna landet, som vanligt…

Det fanns anledningar till att Palme aldrig åtalades trots
Sina upprepade brottsliga handlingar…

Det finns en anledning till att Bush och CIA återkommande
Tjatade om Saddams ”massförstörelsevapen”

Det finns en anledning till att amerikansk propaganda aldrig
Redovisar de döda Irakierna i kriget

Man anser i USA att dödsstraffet skulle ha ett preventivt syfte
Och därmed främja ”rättssamhället” i dess strävan till laglydnad
OCH den anledningen har ju visat sej vara ”enorm underbygd”
(ingenstans i nåt land, begås det så många mord per capita, som i USA)

Det finns anledningar till de mesta men de är oftast dolda
Och felaktigt baserade på ”fakta”, konsekvens och funktion….

Det finns anledning, att granska alla ”stora” beslut…
Av de ”stora” makthavarna…
HELST INNAN de händer, om det går

För när man ser konsekvenserna så kämpar de med näbbar och klor
Med propaganda och nationalism, med pengar och mörkläggning
För att inte vi ska se sanningen…
OM det nu finns en sanning i en så förljugen värld…




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 138 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-01-14 21:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO