Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fader förlåt dem ty de veta icke vad de göra



”Fader förlåt dem ty de veta icke vad de göra”

jag tror han menade judarna i Jerusalem år 33
och finans snubbarna 2008, och innan

SÅ vad gör dom då, eller vad har dom gjort
De häpnar vid senatsförhören
Och Odell med, här, men han gör inget åt det

Och de visste inte vad de gjorde
Fast de sa så
De skyller allt på ”alla andra”
Som vanligt så spelade man en blandning
Av poker-löjliga famljerna och framförallt
SVARTE PETTER

”Alla” trodde sej kunna göra sej av med petter
INNAN

Sen så förklarar de så bra
Vad som hände
Men de landar mjukt de djävlarna
Märkligt att man så tvärsäkert kan lova andra
Att ”detta är så bra så du kan nästan inte förlora”
Oj… fast han hade ju, ja just det, inte bara bonus
Utan en fallskärm

Barnevik, han hade i alla fall den klädsamma skammen
Att förhandla om och nöja sej med mindre
Än han lovats
De där jönsarna som hållit på nu
De har inte ens, funderat på att tacka nej fast de förstört
För så många andra
Och dragit in en massa förluster….

Fader förlåt dem, sa han
Men jag tror att även om fadern förlåter
Så är de många andra som inte gör det…
”att hängas upp på kors” som avskräckande exempel
För vad blir det för lärdom om dom återigen
Kan köra samma race…
Till nästa krasch

”Same presidia as last krasch James”
And same presidia before to…


I alla fall om Odell för bestämma
För han gör ingenting…
Han bara but-ler




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 276 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-01-15 12:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO