Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En höstvisa

 

Tove Janssons höstvisa är sången inom mig
den där visan
(repeat and repeat)
om allt jag skulle sagt och gjort
och om det väldigt lilla jag gjorde
jag älskar den där visan
men den plågar mig
jag ville något annat något mera
det är inte höst omkring mig
det blir ljusare nu varje dag som går
men visan nynnar inom mig
där är det höst





Fri vers av Måna N. Berger
Läst 252 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-01-15 22:43



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Känner igen den känsla du beskriver så fint tänker på ett kinsiskt ordspråk du kan inte hindra sorgens fåglar att komma in men du kan hindra dem från att bygga bo.
Jag tror känslan vill mana oss till handling och kliva vidare när sorgen ebbat ut.
2010-01-16

  walborg
Ta texten som ett vemod inför vår brist på perfektion och nynna på Erna Tauros underbara melodi i stället.
2010-01-16

  Larz Gustafsson VIP
Jag upplever också den visan som ett gissel och samtidigt som ett vackert alster.
2010-01-16

  Johan Bergstjärna VIP
Vad bidde det då??... en tumme?

Iaf STORT det man egentligen VILLE, innerst INNE!
2010-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger