Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rätten att försvara sitt...

Rån i butiker hör man ofta talas
om och bovarna lyckas för det mesta
komma undan själva och även med rovet!

Under tumultet skadas många gånger
expediter och ägare... De slås ibland nästan
hjäl... Trots att bovarna har fått med sig det de tagit!

Nu har butiksägare blivit förbannade rent ut sagt
ursinniga att folk kan promenera in i deras butiker
och ta med sig deras kassa hem, utan att de kan
göra något annat än att hålla fast brottslingarna...

Mer än så har medborgare inte rätt att göra!
Det strider mot lagen om de "rör" bovarna!

Men bovarna har ju oftast vapen eller något annat
tillhygge... Vad då göra innan polisen kommer...

Butiksägarna har ju förstått sedan länge, att skall de
kunna jobba, förse folk med varor, som de själva måste
betala för, då kan de ju inte låta andra sno deras pengar
pengar och på köpet misshandla dem...

Så nu igår sköt en butiksägare en rånare i magen...
Blev anhållen för mord...

Men de, som rånade butiken vad hade de där att göra
de är ju totalt fel ute...

Jag känner till en man, som hade en kiosk. Fem gånger
blev hans kiosk rånad. Fönster krossade! Efter femte
gången orkade han inte fortsätta. Det blev för dyrt
för honom att betala för alla självrisker...

Jag förstår butiksägare, som tar till vapen...

Vad göra när ingen hjälp finns...

Men ett kan göras:
Att i lagen skriva in:
Ha rätt att försvara det man äger!
















Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 271 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-01-17 08:55



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
I lagen står det att man får använda våld för att försvara sig själv eller sin egendom men det är en oklar linje om vad som är nödvändigt våld.
Skulle behöva tydliggöras.
2010-01-18
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt