Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

försök på en Alexandrin... Ett år idag sedan Obama tillträdde.

Ingen research är gjord.

Bara kul att skriva :)




Ett år för Obama...

 

Då föddes mannen stor och utan alla odds
för liten kroppsligt sett att intryck ta av mods.
Hans omvärld vann terräng när spjälsängen blev trängre
- och Tevens bilder gjorde vägar mycket längre.

Nu mor och far såg hans tanke på vår rätt
och pojken gick i skolan, läxan blev ej lätt
I flera år på kända skolor fick han lära
- och från all jordens länder, vänner knöt han nära.

Hans kamp blev hjälp åt fattig liksom uselt svag
då illa sedd av rika som vill ha sin lag.
Men delstat efter delstat vanns, han nådde toppen
- och landets folk såg nytt och ljuset gladde kroppen.

Men kamp mot krigets orättvisor är ej slut
ett fredspris lämnas, ingen tror väl på hans krut.
Nu väntar folken, alla vill se världens goda
- och Obama blir stolt han och en mallig groda.

 

(c) tk.

 

 

  




Bunden vers av thyra
Läst 299 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-01-17 15:21



Bookmark and Share


  L Patrik W Johansson VIP
tack o lov för lite svart soul i vita huset

mannen innan var bottennivån och
de flesta i världen är nu tacksamma

första ggn sedan kennedy eller carter
det ligger i gränsöverskridande republikaner gillar honom t.o.m, det är det som är det viktiga, samarbete
inte rasism

sen vet jag att inte alla som tänker enkelspårigt förstår det
de behöver mer tid

Be well,
LPatrikWJ
2010-01-17

  Johan Bergstjärna VIP
Lazze nedan tycker att Obama är ett svin
Själv tycker jag att mannen verkar vara fin
Jag tror att hans innersta vilja är förändring
Men det kan ta flera år att skapa en vändning

Bra skrivet.
2010-01-17

    ej medlem längre
Jahaja...Alexandrin är inte det lättaste och jag är inte själv så jättesäker och duktig i den formen att jag skulle kunna ge en rättvis bedömning på formen. Men Andra strofens första rad bör du titta på och lika så sista strofens sista rad. Där stakar jag mig och får inte betoningarna att stämma.
Jag tycker så här om innehållet:
Ge för fasen karln lite tid!! Han likväl som de andra är ju inga trollkonstnärer. det går lika långsamt i staterna som här hemma att ändra lagar och driva reformer eller skicka dit Reinfeldt! Han är ju snabb!
2010-01-17

  Larz Gustafsson VIP
Obama är ett svin.
Jag hatar allt han representerar.
2010-01-17
  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra