" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inspirerad av Johan Hallgrens senaste dikt, "Det enda vi kan göra". Denna text tillägnas honom - och alla andra här.




Håll kärlek vid liv

 

följ kärlekens ledstjärna 
på vårens vindlande stigar
där snödrivor ännu dröjer i skuggan
och kvällen är blå

vila vid kärlekens svalka
i sommarvindarnas susande lövskog
efter vägdammig vandring
i brännande sol

låt kärlekens lykta brinna
i höstens dunkel
lys och värm dig därvid

håll kärlekens varma låga vid liv
genom vinterns köld
ge inte upp
håll kärlek vid liv
lev




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 242 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-01-17 19:46



Bookmark and Share


  Berit Robin Lagerholm VIP
Så vacker dikt Måna. Ljuvligt fin.
2010-01-18

  ULJO
Kärleken ska man håll avid liv, det är viktigt. Dina ord värmer.
2010-01-18

  Elaine.S VIP
En fin tillägnan till Johan:) Och en dikt full av livsmod och kärlek...sånt man behöver läsa medan man väntar.
2010-01-18

  Johan Bergstjärna VIP
Kärlek året runt, vilken fin dikt!
Tack för tillägnan : ) nu blev jag glad,
och så inte såå långt borta i tiden
kommer våren med krokusar och varm sol, ahhh
2010-01-17

  Eva Helene VIP
Så vacker dikt med viktiga ord!
Tack också för din tillägnan . . .
2010-01-17

  anita VIP
Så underbart skriven dikt.
2010-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger