Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Krog? Blä! Del 2

Så vill man då göra ett nytt Gyllne Freden
och tror att man där haver diktat och läst.
Men själv är jag manad per fulaste eden
att hävda att supandet gjort man blev däst

För först ska passeras en rockslusk, en brat
Tar pengar och jacka på skummaste mark
Men jackan är borta, när jag ska ta natt
Skit samma, sa fanskapet. Ta lite knark!

Nej ska man kreera så gäller nog stugan
bak eget tangentbord och tyst som i graven
Man måste dock va utom hörhåll från frugan
om höjder ska nås som kan uppfylla kraven

Fast visst fanns det godis på krogar. Hör haken
Man spanade in goa rumpor och nöp
Och kanske man senare fick se den naken
om inte för mycket man skråla och söp





Bunden vers av erkki
Läst 217 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-01-18 10:07



Bookmark and Share


  Epione VIP
Poesi kan kanske komma ut på olika sätt i olika miljöer.
Bilden är ju lite Hängmattan känsla, där kan ju vara ett mellanting till hemmahos och H-berg.
Kul ordnat och ordat men med en allvarlig underton.
2010-01-20

  Berit Robin Lagerholm VIP
Fin text Anders
Full av din humor och godmodighet
2010-01-18

  Caprice! VIP
Kanske det... ;-)
Bilden står i skarp kontrast till texten. Svårt att "se" skrålet i detta romantiskt dämpade ljus...
Härligt elak text! Skål!!
2010-01-18

    ej medlem längre
Stämningsfull poetisk bild... och jo, du tar fram nackdelarna med krogpoetandet väl. Får väl se hur det blir denna gång på Henriksberg den 6 feb. Det kanske behövs en utvärdering?
Vad vill vi få ut? Och inte få ut?
2010-01-18
  > Nästa text
< Föregående

erkki
erkki