Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Moraklockan

Från tid Till annan
Dag för dag, den inte stannar
Mitt i sitt slag
Moraklockan den slår sin takt
Dagen stannar, ej, fast du ville ha sån makt

Pendel slår sakta fram och åter
Och den ju går sin egen tavla runt
Den visar tiden, kom och förliden
Men aldrig dörren den ändå når
Och tidens klocka så väl inriden
Den sätter dock sina egna spår
I generation efter generation
Att veta tiden kan vara sunt

Från tid till annan
Och år från år….
Som ni nog alla, lätt förstår.
Den sakta snurrar trots allt strunt…
Den tvingas se, i tidens spår
Den snurrar bara
Och ej förbrår…




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 129 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-01-18 11:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO