Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mer vill ha...

En dotter, en son

En väska, en bjudning

Pengarna rullar

Pappan begär större apanage

Väskan kostade ju 100.000 kr

Middagen sonen bjöd tjugo vänner, 100.000 kr

Trots ätt med anor
kanske dags att ändra vanor
När inköpen tär på pappakassan
blir det att göra mer, som Svenska Massan
det blir att rätta sig efter matsäcken
inte vara en fräck en
och begära mer
när det mesta, som görs i landet är att det läggs ner
drars in, spars in, all hjälp till behövandefolk försvinner
och då sitter några där och låter pengarna rinna ut
som om de hade en guldsäck utan botten
men, som sagt även för er på slotten
är den försvunnen den där extrapotten...






Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 270 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-01-19 10:47



Bookmark and Share


    Maria Malm
Borde vara en självklarhet att inte begära mer apanage.
2010-01-19

  Mr Lindemann VIP
Ja, jag tycker att det borde vara -- mer pengar åt folket!
Alla vet ju vilken materialist jag är
2010-01-19

  En strimma av guld
Bra skrivet som behöver synliggöras.
2010-01-19

  Niclas Petersson VIP
Republik nu!!!
2010-01-19
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt