Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Poeta Laureatus

Vi söker oss inte till ståtliga salar
där doften av skam och skuld
ligger tung

Vi söker inte de som låtsas
förstå vår poetik
med läppstiftsleenden

Där i dammiga vinröda lyxsoffor
sitter lyxmorgonrockarna
och lyxröker
puff puff puff
med den där rädda blicken
och med läppstiftsleenden

Våra ord ska flyga fria över världen
landa hos de som vill ha dem

Väck alla sovarna
gör så att allting blir bra igen

Ord för freden och sanningen




Fri vers av Olof Dahlin
Läst 344 gånger
Publicerad 2005-10-27 22:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Olof Dahlin
Olof Dahlin