Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Il cattivo.

Det blåser i huvudet

Krispar naglar mot granit bakom fyren på södra sidan
torkat sjögräs pressar ljumma klippor
efter barnens spring
och vinet vid solnedgång

Tallbarren fastnar under fuktiga hälar i sandaler
och sandkorn i trosorna
bastu i november
vedspis vid strömavbrott

Sista Waxholmsbåten över sundet
rådjursklövar på baksidan
gummistövlar kvarlämnade på ängen
när middagen är klar

Om det passerar revy


Han var nästan två meter lång
Stod och väntade på kyrktrappan
vi gick över St Eriksbron
åt apelsinmarmeladmackor i tre år
konstanta kväljningar

vi bråkade på fredagar, låg på söndagar
sju år, alltsomallt

Ifall det skulle komma igen


Stigen mot Solna
påtvingad övningsmatch en frusen vårdag

Middag hos din morsa
bananlikör och rock'n'roll
lasseliten, e det okej om ja tar en till, det är ju fest.
Sedan började hon gråta.
Hon blev ditt ok

Du blev tillslut mitt

Karlbergs slott
picknick bestående av röda prince och en termos kaffe
vi hade glömt koppar
drack direkt ur

Du var ny,
ett litet tag


Förträngda år
med mer ont än gott

Sedan
belöning i form av en mjuk själ
sammetsfingrar
glödande ögon med ett tretusen meters djupt hav inuti

La mig ner för att vila
Hörde mig tala om allt jag aldrig sagt
jag blev,
kanske den jag skulle blivit utan omvägar

Du gav mig det jag pekade på
det tär, sa du
men du klarar allt
du är starkare än alla

En helare
nedsänd att hjälpa
Förklädd till orolig

för sjuk söker sjuk

Jag är frisk nu,
hittar du nästa?



O oändliga ström,




Fri vers av billie
Läst 471 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-01-20 01:02



Bookmark and Share


  billie
Tack!
Att avsluta så vore mest harmoniskt.
Fast jag vet att det går vidare. Det slutar aldrig där.
Om livet passerar revy, å helst dör jag inte imorgon, så kommer det fler möten.
2010-01-20

  Staffan Welroos VIP
skitbra.
"sjuk söker sjuk
Jag är frisk nu,
hittar du nästa?" - Lysande. Jag skulle nog (om jag får ge konstruktiv kritik?) avsluta den där. Dvs stryka sista raden. Men det är ju bara jag, det är din text. Och den är skitbra! =)
2010-01-20

  amarcord
asbra! Jag känner hela texten, verkligheten som finns i den, inte bara för personerna i dikten utan även för alla oss andra.

tack!
2010-01-20

  Larz Gustafsson VIP
"A thousand kisses deep".

Den här dikten lämnar mig inte oberörd.
Ett brokigt lapptäcke som böljar.
Skön känsla i den!
Något lundellskt...
2010-01-20
  > Nästa text
< Föregående

billie
billie