Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt inspirerad av låten Neighborhood #1 (Tunnels) av Arcade Fire. Jag vet att stavelserna inte är perfekta, men den är snabbt gjord.


Istidskärlek

Om vinterns himmel skulle falla
Från Linköping till Malmö
Så skulle den täcka alla
Med ett tjockt lager snö

Och då skulle jag gräva
ända till ditt fönster
Jag skulle upphäva
vårat ensamhetsmönster

Sen skulle vi tillsammans
strunta i hygienen
Ge livet en ny chans
och klättra upp ur skorstenen

På glaciären ska vi bo
som Adam och Eva
Kanske bygga en igloo
Däri vi kunde leva

Vi slutar klippa vårat hår
Det lär täcka hela pannan
För så långt ögat når
finns det ingen annan

Kärleksbarnet i min famn
en titel vi bör unna
Men vi har glömt alla namn
som vi brukade kunna

Ibland kommer jag ihåg
ett eller annat sovrum
Eller senast jag såg
bilder från ett album

Bara du och jag
från och med nu
Vareviga dag
bara jag och du




Bunden vers (Sonett) av RutLjunggren
Läst 348 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-01-20 21:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

RutLjunggren
RutLjunggren