Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

JÄMSTÄLLDHET



Jämställdhet är inte att driva en man till vansinne
för att sedan fösa bort honom med lagens goda minne
Jämställdhet det är, att hamnar man i sängen
då vet man vad det gäller och bör hänga med i svängen
Förstår man inte det, är det bäst att stifta lag
att det är kvinnan, som skall komma med sexuella förslag

I framtiden bör mannen upprätta ett kontrakt,
som skall gälla hela natten, akt efter akt,
men skriftligt skall det vara och i två exemplar
för om kvinnan sig ångrar har mannen det ena exemplaret kvar

Men om mannen skulle ångra sig, vad gör han väl då?
Han har väl inget annat val än att ta byxorna på,
och traska hem till sitt och glömma det han vet,
att mellan könen finns det ingen jämlikhet
För han ville egentligen från början inte alls
men hela långa natten han hört hennes vals,
sett hur hon som ormen frestat honom denna natt
och slutligen det till i "lilla honom spratt




Bunden vers av Kristina E. Bohlin
Läst 210 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-01-21 20:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kristina E. Bohlin