Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stormarna når aldrig...

till höjdarna, för
när de talat färdigt
går de åt sidan och
deras ord ramlar liksom
ner bakom talarstolarna...

När man tänker efter vad man hört
och, som ofta i dessa krisernas tider
en verkligen har berört...

När man tänker på vad de sagt och
hur de sina ord byggt upp och lagt snyggt
och mitt i eländet, som de talar om så kan de le
godmodigt och tryggt, det tycker jag känns styggt...
När de med hurtfrisk röst sen säger:
-Detta måste vi ta! Detta skall vi klara!

Observera det är bara när det talas om att något
skall "klaras" då räknas vi, som en tillgång...

Men de har bara besked om nedläggning, indragning
och bistra tider att ge...

Och trots att finansministern, som regeringen har lovat
att bonus och extra slantar till höjdarna skulle bort
så ler de så gott när talat om bevis för kris precis...

Men de tänker kanske på alla extra klöver
som har regnat ner över dem
då är det ju lätt att med
en glimt i ögat gå hem...





Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 245 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-01-22 15:58



Bookmark and Share


  En strimma av guld
Bra!!!!
2010-01-22
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt