Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det här var första gången jag såg en ängel och det stora ljuset.




Ängeln

När jag var ung och nygift på setiotalet hände detta.

Vi hyrde en lägenhet av en gammal farbror och hans son,

de bodde på den nedre våningen och vi på den övre.

Vi trivdes bra och hade en otroligt billig hyra 150 kronor i månaden, bostadsbidraget var på 75 kronor.

Farbror Per blev svårt sjuk han fick cancer i magen, ingen bot fanns.

Alla var vi så ledsna över att han hade blivit sjuk,

jag var nere hos honom många gånger för att prata bort en stund och vår

lilla dotter var hans solstråle.

Det gick några månader han tacklade av helt och när morfinet gick ur kroppen var smärtorna så starka att han skrek.

Jag bad till gud att han skulle hämta hem honom så han fick ro.

En natt några dagar senare vaknade jag vet ej av vad,

vi hade en liten fåtölj i ena hörnet i sovrummet.

Bakom den stod den vackraste ängel jag någonsin sett.

Jag visste att hon skulle hämta farbror Per.

Morgonen därpå kom sonen Olle upp och berättade att farbor Per somnat in under natten.

 

 




Övriga genrer av Ezmeralda VIP
Läst 239 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-01-22 19:37



Bookmark and Share


  Robert W
Alltså jag vet inte.. det är väl trevligt att folk säger att de träffat änglar och att tro i sig är en vacker sak i min mening, men känns det hela inte lite banalt? lite som en kristen saga för småbarn som ska vaggas in i en tro på att det alltid finns någon som "vakar" över dem?

och om nu detta inte är en "dikt" utan självupplevt, så visst, trevligt, men då finns det säkert bloggar eller kristna forum att dela sina upplevelser på, för som dikt tycker jag att texten känns.. ja, andefattig tyvärr.
2010-01-22

  Christine Sabel
Vilken vacker historia! Jag blev också väckt natten innan min väninna dog, dock inte av en ängel, utan om en visshet att nu hade det hänt...
2010-01-22
  > Nästa text
< Föregående

Ezmeralda
Ezmeralda VIP