Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När jag gick i folkskolan var det betysbok. Sju år gick vi där.


Betyg!

När sju år var avklarade.
Kunde vi söka till realskolan.
Min storebror gick där, jag var så stolt över honom.
Minns när han tog sin examen, den fina grå mössan.
Jag gick inte där ville inte, jag hade B i matte hela
skolgången. Hatade det ämnet, pappa tränade
muliplikationstabellerna med mig.
Jag var helt ointresserad. Men jag växte på mig
och pluggade i vuxen ålder. Tog studenten.
Minns att vi jämförde betygen ur betygsboken.
Pappa och mamma sa du gör ditt bästa,
mer kan man inte göra.
Pappa sa också till mig, du kommer att
klara dig bra. För du har "skinn på näsan".




Fri vers av Ezmeralda VIP
Läst 60 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-01-17 14:10



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra påminnelse om att det finns möjligheter att studera i vuxen ålder och nå uppsatta mål.
2024-01-17

  Larz Gustafsson VIP
Jag med.

2024-01-17

  rostspik VIP
Matten ja. Avskydde också det ämnet.
2024-01-17

  Larz Gustafsson VIP
Bort med betygen!

2024-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Ezmeralda
Ezmeralda VIP