Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi skall göra som: Männen!

Vi kvinnor skall hålla ihop ge varandra
en dunk på ryggen när det har gått snett...

Nästa gång kanske man själv kan behöva
en uppmuntrande knuff!

Så gör män för sina kamrater, de lämnar dem
aldrig i sticket. De är ju därför de kommer fram och upp...

Vi kvinnor skulle se alla andra kvinnor, som en god vän
en kamrat på vägen! Hur många kvinnliga vänner har
jag inte förlorat för att de har träffat en man! När jag
har ringt har de inte haft tid! Det tänker de inte på då
att det kan komma ett sen...

Men männen har alltid sina kompisgrabbar kvar! De
sviker inte det kamratskapet det sitter liksom i
ryggmärgen där är det: Grundmurat!

Ett sådant fint kompisskap skulle vi kvinnor ta efter
och odla det mer och väl! Det är nästan närapå,
som att skänka sin själ...

Det har ju för det mesta talats om kvotering för att kvinnor
skulle få komma fram vara med och synas! Men det behövs
inte alls, utan det räcker att vi kvinnor håller ihop och ser
till att duktiga kvinnor kommer fram! Inte missunnar
någon kvinna att lyckas!

Se inte en lyckad kvinna, som en fiende utan se henne,
som en kommande vän en, som är där och sen kan hjälpa
fler kunniga kvinnor att få vara med!

Det är så det skall gå till!




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 276 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-01-23 11:57



Bookmark and Share


  Lisa Höglund
Skön tankegång, och jag tycker att du har helt rätt! Mycket bra text :-D
2010-02-07

  kråkan VIP
Fint..bra..du har rätt. Men de där med att männen alltid håller ihop vet jag inte..ibland kan jag tycka dom e värre än oss:) Fast det beror såklar på vilka man har i sitt liv å inte..Bäst tanke iallafall så sänder en kram från mig..kråkan..
2010-01-25

  oMareld
bra budskap
2010-01-23

  Lavinia Röd
Du har så rätt i det du skriver! Många gånger är vi tjejer också blinda inför vad vi gör och inte gör själva. Vi måse bli medvetna i första hand om oss själva.
2010-01-23
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt