Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna dikten behöver väl egentligen inte handla om just samernas folk, de är bara ett exempel, utan kan handla om vem som helst som på ett eller annat sätt fått maka på sig för andra.


Same same but different

Från brusande älv upp till fjället så kallt
bodde mitt folk bland skog, lav och stenar
En dag dök ni upp och byggde hus överallt
flyttade upp längs alla älvens grenar

Tänk er nu tvärtom, det vore väl ballt;
att vi en gång kom ner med alla våra renar
att vi flyttade in hos er i tusenfalt
"Same to you" om du förstår vad jag menar...




Fri vers av Isaac Bobjörk
Läst 357 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-01-23 19:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Isaac Bobjörk
Isaac Bobjörk