Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

*Decamerone för tvåtusentalet

Och festen var i gång.

Apanaget slösade skattepengar på rostade sparvar
Plommon
Saffran
Och mandariner

Kronprinssessans aftonklänning vräkte ut sej i lager på lager som
ett vulkanutbrott av maräng
Societetens alla höjdare stod staty i tamburen
Porrstjärnorna vickade frenetiskt på ändan
Och Roxette gjorde sitt bästa
Där var Ace of base
Albanligan var där
Stig Larsson såg nästan död ut
De stora kristallerna i taket reflekterade miljoner bilder av olika gäster
Och nu bars det in dadlar och mandelsulfat
Pernilla Wahlgren var påstruken
Peter Stormare
Ulf Lundell
Och någon ur idol
Ja, kungen var där.

Det serverades
Fikon
Melon
Ananas
Prosciutto
Grillade hamstrar
Chokladpudding
Glaserade grisfötter
Speciella fiskar från döda hav
Sparris
Ärtor
Kroppkakor
Och kräftdjur.

Alla ville upp i talarstolen
Det var demagogernas världskrig
Det var Decamerone för tvåtusentalet
Det enda som fattades
Var guldlockiga
Småpojkar att smeta
bajs i håret på




Fri vers av Pnhom
Läst 211 gånger
Publicerad 2010-01-24 14:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pnhom
Pnhom